Kentekenloket

KTL_Auto-kopen-of-verkope_Banner_320x100_v2

Tenaamstellen en Schorsen

Koopt u een nieuwe auto bij een particulier, (auto)bedrijf of organisatie, dan dient deze op uw naam geregistreerd te worden. Dit wordt tenaamstellen genoemd en is van toepassing op alle voertuigen met een kenteken. Naast auto's zijn bijvoorbeeld ook brommers, sommige e-bikes, motoren, landbouwvoertuigen, aanhangers, motorfietsen en vrachtwagens voorzien van een kenteken. Wordt zo'n voertuig een tijd lang niet gebruikt, dan heeft de eigenaar de mogelijkheid om het kenteken te schorsen. Voor deze diensten kunt u terecht bij Het Kentekenloket van Auto 19

De voordelen van een Kentekenloket

 • Onafhankelijk RDW-Erkend autobedrijf met expertise en kennis van zaken
 • GRATIS parkeren
 • Zonder afspraak en toch snel geregeld
 • Neutrale en veilige omgeving voor overdracht van voertuig en papieren

  Tenaamstellen / Overschrijven

  Tenaamstellen of overschrijven is noodzakelijk wanneer u een auto of ander voertuig met kenteken koopt. De verkoper ontvangt direct een vrijwaringsbewijs, als bevestiging dat hij/zij niet meer verantwoordelijk is voor het voertuig. De koper ontvangt direct een tenaamstellingsverslag met de registratiegegevens en een eerste deel van een tenaamstellingscode, het tweede deel van deze code, wordt samen met een kentekenkaart binnen 2-5 werkdagen door de RDW per post verzonden.

  Tarief tenaamstelling 2024: 12,50 Euro

  Schorsen

  Bij het schorsen van een kenteken, blijft het voertuig op uw naam staan, maar hoeft u gedurende de schorsing geen motorrijtuigenbelasting en verzekeringspremie te betalen. Het voertuig mag niet op de openbare weg staan of rijden. U kunt een kenteken in 1x schorsen voor 1 jaar, 2 jaar of 3 jaar. Het tarief is afhankelijk van het type voertuig. Het opheffen van een schorsing is gratis. Ook bestaat er een speciale verzamelaarsregeling, waarbij zowel het schorsen als het opheffen van een schorsing gratis is. Deze treedt in werking bij het schorsen vanaf een 6e auto op uw naam.

  Schorsingstarief brom-/snorfiets 2024: 13,40 Euro
  Schorsing laag tarief* 2024: 29,10 Euro
  Schorsing normaal tarief 2024: 88,05 Euro


  *) Het lage tarief voor het schorsen van een kenteken kan worden gehanteerd indien:

 • het voertuig ouder is dan 15 jaar
  of
 • het een kenteken van een motorfiets betreft
  of
 • het een verlenging betreft van de schorsing van een kenteken

  Benodigdheden

  Voor het tenaamstellen / overschrijven en/of schorsen van een kenteken dient de koper* persoonlijk aanwezig te zijn en zich te kunnen legitimeren via een Nederlands rijbewijs, Nederlandse ID-Kaart of Nederlands paspoort. In het geval van een bedrijf of organisatie is er ook een KvK Uittreksel noodzakelijk en eventueel een machtiging.

  *) Met koper wordt bedoelt, de persoon of vertegenwoordiger van een bedrijf of organisatie die het kenteken op naam dient te krijgen. Bij een schorsing gaat het om de huidige of nieuwe eigenaar die het kenteken wil schorsen.

  Van het voertuig dient het volledige kenteken aanwezig te zijn voor de transactie. Het kenteken kan bestaan uit een combinatie van een plastic kentekenkaart, een tenaamstellingscode deel 1 en tenaamstellingscode deel 2. Maar ook is het mogelijk dat het kenteken bestaat uit een papieren kentekenbewijs deel 1a, 1b en 2, of deel 1, 2 en een overschrijvingsbewijs (of kopie deel 3). Een papieren kentekenbewijs komt voor bij voertuigen die vòòr 1 januari 2014 voor het laatst zijn tenaamgesteld. Een oldtimer motorfiets heeft geen kopie deel 3 en transacties kunnen zonder dit deel worden uitgevoerd.

  Voertuigen

  Via het Kentekenloket kunnen transacties worden uitgevoerd voor de volgende voertuigen:

 • E-Bike (met kenteken)
 • Bromfiets / snorfiets / scooter
 • Motorfiets / motorscooter
 • Personenauto
 • Bedrijfsauto <3.500 kg
 • Bedrijfsauto >3.500 kg
 • Vrachtauto
 • Landbouwvoertuig
 • Aanhangwagen / caravan

  Export-/Kentekenloket Auto 19

  Export-/Kentekenloket Auto 19
  De Stoven 21
  7206 AZ Zutphen
  Tel.: +31 (0)575 840 431
  Email: export@auto19.nl

  Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur, zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

  Heeft een nieuwe eigenaar geen woon- of vestigingsadres binnen Nederland? Maak dan gebruik van onze Export Dienstverlening.

 • KTL_Auto-kopen-of-verkope_Banner_320x100_v2

  10 Punten Autocheck

  KTL_Auto-kopen-of-verkope_Banner_320x100_v2

  Aankoopkeuring

  ×

   

  Hallo!

  Klik op het onderstaande contact om een chat via Whatsapp te starten.

  × Hoe kan ik je helpen?